Visie op projectmanagement

Projectmanagement is het vakgebied van het najagen of realiseren van verschillende soorten (veranderings-) effecten.  Het is een dynamisch vak waarin de mate van onzekerheid bepalend is voor zowel het bestaanrecht als het succes van het project. Het succes van organisaties en daarmee dus ook van projecten staat de laatste jaren  onder druk. Onzekerheden zijn toegenomen en de wereld om ons heen vraagt andere dingen en een andere kijk van ons. Dingen die we niet gewend zijn te doen en waarvan we niet weten of ze het gewenste effect zullen hebben; iets nieuws doen dus. Hoe nieuwer de materie, des te groter de mate van onzekerheid, hoe groter de behoefte aan controle. Laat dit nu net het vakgebied zijn waar projectmanagers zich mee bezig houden; Dromen, denken, durven, doen.

Sm!lde hanteert de visie dat vernieuwing het best tot stand kan komen middels projecten en dat blijvende vernieuwing alleen tot stand kan komen door duurzame projecten. Hierbij hanteert Sm!lde de uitgangspunten van de World Summit (de 3 P’s) en past deze per situatie praktisch toe. Dit betekent niet meteen van de kelder naar de zolder, maar stap voor stap de doelstellingen nastreven. Daarbij maakt Sm!lde gebruik van best practises uit het werkveld, gecombineerd met gezond verstand en waar mogelijk uitgebreid met nieuwe inzichten. Dezelfde projecten dus, maar dan net iets anders.

 

Of ik nu voor de klas sta, een project doe of een analyse- en adviesopdracht, mijn vertrekpunt wordt altijd gevormd door de mensen waar ik mee werk in de context waarin zij zich bevinden. Ik vind het iedere keer weer een uitdaging om tot een oplossing\advies te komen welke niet alleen goed en uitvoerbaar is, maar welke vooral aansluit bij de mogelijkheden en wensen van de klantorganisatie en hun omgeving.
Ik doe dit door positiviteit, betrokkenheid, energie, analytisch vermogen en vooral humor mee te nemen in mijn werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>