Over Sm!lde

Marcel Smilde
Marcel heeft een ruime ervaring in de ICT-sector waardoor hij breed inzetbaar is als ProjectManager en ICT-Consultant. Hij is gestructureerd, creatief en procesgericht in zijn aanpak en kan de vertaling maken van beleid naar praktijk en van klantvraag naar een haalbare oplossing. Marcel is een snelle denker, sterk communicatief en kan naast ondersteunende rollen ook leidinggevende rollen vervullen. Door klanten en collega’s wordt hij gezien als een betrouwbare en betrokken collega. Met zijn ondernemende instelling is hij in staat aan iedere situatie een positieve draai te geven. Een zogenoemd schaap met vijf poten dus.

Loopbaan
Na zijn opleiding Overheidsmanagement heeft Marcel zijn eerste ervaring opgedaan als beleidsmedewerker bij de ITO / Npol Organisatie (automatiserings organisatie Nederlandse Politie). In deze rol heeft hij te maken gehad met verschillende aspecten van automatisering, zoals Programmeren, Contentmanagement en Projectleiderschap. De volgende jaren heeft hij als Application Manager gewerkt aan de ERP en BI omgeving van Friesland Nutrition, Business Unit van Royal Friesland Foods. Hierbinnen heeft hij enerzijds het beheer voor zijn rekening genomen en anderzijds de doorontwikkeling en implementatie van systeemonderdelen. Het laatste half jaar bij Friesland Foods is hij projectleider geweest van de migratie van deze systemen naar een nieuwe omgeving. Hierna is hij begonnen als consultant bij ViaData Automatisering, waar hij te maken heeft gekregen met uiteenlopende MKB-klanten en overheidsorganisaties op provinciaal niveau. In deze periode heeft hij zich verschillende technische omgevingen snel eigen gemaakt en is verder gespecialiseerd als Business Information consultant. Al snel is hij doorgegroeid naar Teamleider/Projectmanager van de afdeling Bedrijfstoepassingen, waar hij leiding heeft gegeven aan interne en externe projectleden. In deze rol is hij zowel betrokken geweest bij de Sales-fase van projecten alsmede verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan. Dit betrof zowel ERP-implementaties, procesverbeter-trajecten als BI-projecten. Bij Capgemini hield hij zich als Senior Consultant bezig met het ontwikkelen en leiden van projecten op het raakvlak van organisatie-aansturing en Business Intelligence. Vanuit zijn eigen onderneming houdt Marcel zich bezig met Projectmanagement, BI-consultancy en Trainingen\Opleidingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>